Ładowarki samochodowe

Tutaj poruszamy rozmaite tematy niezwiązane z innymi działami forum. Chcesz podzielić się jakąś ciekawą albo nietypową informacją? Zrobisz to tutaj.
Awatar użytkownika
gniewomir-99

Ładowarki samochodowe

Post autor: gniewomir-99 »

Zastanawiam się czy ktoś z Was interesował się takim tematem, jak montaż ładowarki do samochodu elektrycznego na własnej posesji? Jak myślicie, czy to jest inwestycja, która jest opłacalna? Wiadomo, z punktu widzenia wygody, ale mnie zastanawia raczej czy takie prywatne stacje do ładowania samochodów elektrycznych mają w ogóle rację bytu, czy to się sprawdza?
markowski

Re: Ładowarki samochodowe

Post autor: markowski »

Oczywiście, ja się zastanawiam nad tym i mam już nawet firmę lenergizee której ładowarki zrobiły na mnie największe wrażenie. Mają bardzo ładną i solidna obudowę, mogą ładować z mocą 11kW i 22kW i nadają się do ładowania większości marek samochodów elektrycznych
diegooo88

Post autor: diegooo88 »

Jestem w przededniu zakupu samochodu i zastanawia mnie rodzaj paliwa, na którym powinnam takie autko oprzeć. Wstępnie wiem, że instalacje gazowe samochodowe mogą bardzo zaoszczędzić mi koszty, ale nie jestem pewna, czy to dobry wybór. Jak sądzicie? Jakie macie doświadczenia w tym temacie? Co wy na to?
issolonly

Post autor: issolonly »

Czy sprowadzanie aut z niemiec Waszym zdaniem jest po prostu opłacalne? Sama to mocno rozważam, ale jak mam być szczera, to nie wiem, czy się na to decydować. Z drugiej strony kompletnie nie mam pojęcia, co zrobić, ani w którym kierunku pójść. I dlatego wolę dopytać, żeby nie popełnić żadnego błędu. To dla mnie naprawdę ważne.
ODPOWIEDZ