Czy macie kogoś ze swoich bliskich w domu opieki? Ja będę musiała znaleźć taką placówkę i chciałabym wiedzieć, na co w ogóle powinnam zwrócić uwagę. Na pewno będzie to całodobowy dom opieki w Łodzi, żeby moja babcia była cały czas w rękach doświadczonego personelu. Podpowiedzcie mi czym się kierować, na co uważać, będę wam bardzo wdzięczna!
Dobry dom opieki?
Tutaj poruszamy rozmaite tematy niezwiązane z innymi działami forum. Chcesz podzielić się jakąś ciekawą albo nietypową informacją? Zrobisz to tutaj.
- Nira_81
Dobry dom opieki?
Cześć wszystkim 
Czy macie kogoś ze swoich bliskich w domu opieki? Ja będę musiała znaleźć taką placówkę i chciałabym wiedzieć, na co w ogóle powinnam zwrócić uwagę. Na pewno będzie to całodobowy dom opieki w Łodzi, żeby moja babcia była cały czas w rękach doświadczonego personelu. Podpowiedzcie mi czym się kierować, na co uważać, będę wam bardzo wdzięczna!
- Gustaw1970
Re: Dobry dom opieki?
Post autor: Gustaw1970 »
Generalnie różne placówki mogą mieć odmienne udogodnienia, także zależy od konkretnej osoby i tego czego ona potrzebuje. Według mnie dobrze by było, żeby mieszkańcy mieli zapewnione zajęcia rehabilitacyjne w domu opieki. Zawsze jakiś ruch się im przyda. Rodziny przede wszystkim patrzą na personel, ale to nie jedyny aspekt który warto prześwietlić, przynajmniej według mnie
gry piosenki hannah montana
gry piosenki hannah montana
- Rejna_80
Zgadzam się z poprzednikiem, każda starsza osoba może mieć różne potrzeby
Faktycznie ważny jest personel i sama atmosfera w domu opieki. Ja przykładowo zwróciłabym też uwagę na to, czy mieszkańcy mają transport sanitarny w razie gdyby pilnie musieli pojechać do szpitala. Mimo że opinie o domach opieki mogą być skrajne to nie możemy przecież każdego z nich przekreślać 
-
dżastii
Post autor: dżastii »
Rehabilitacja to proces, który nie trwa chwilę. Stąd uważam, że naprawdę warto pomyśleć o czymś takim jak prawidłowa, dobrze dobrana klinika. I nawet mogę od siebie dodać, że w Łodzi tutaj https://trimedic.pl/ bardzo wiele osób się zapisuje. Moim zdaniem są naprawdę konkretni.